Het succes van een functie wordt niet bepaald door hetgeen je hebt geleerd, maar het vermogen om het te kunnen leren.

Competentie ontwikkeling

Zijn de competenties van mijn medewerkers ontwikkelbaar?

Onze methodiek meet immers niet alleen maar liefst 57 algemene competenties, maar ook de functiespecifieke en eerder verworven competenties (opgesteld in samenwerking met bedrijf of organisatie) bij de deelnemers aan de functietest.

Omdat HRMax alle testresultaten van elke individuele deelnemer kan matchen met de specifieke functie-eisen van hun functie worden tekorten (de gap) onmiddellijk zichtbaar. Aan de hand van deze tekorten kan een persoonlijk ontwikkelingsplan(POP) opgesteld worden.

De deelnemer kan na het doorlopen van een of meer fasen van dit ontwikkelingsplan opnieuw de functietest doen waardoor resultaten zichtbaar worden in de competentie-ontwikkeling van de deelnemer.

TOP

Vaak belangrijker dan een POP is het zogenaamde TOP (Team Ontwikkelingsplan) Met behulp van HRMax kan ook de gap zichtbaar gemaakt worden tussen teamcompetenties en het ideaalprofiel waaraan dit team moet voldoen. Daarnaast biedt HRMax de mogelijkheid van een 360° (180°, 270° enz.) feedbackrapportage.

Het in meer of mindere mate ontbreken van de essentiële competenties binnen een team wordt direct duidelijk. HRMax kan ook de personen vinden met de juiste competenties om het team te compleet te maken.

Illustraties-03